IKR Olajos Starter

Összetett NP mikrogranulált műtrágya

Az IKR OLAJOS STARTER egy összetett NP mikrogranulált műtrágya, ami közvetlenül a vetett mag vagy a palántázott növény alá vagy mellé szórható. Így különösen hatékonyan fejti ki jótékony hatását.

Elsősorban napraforgóra és repcére ajánlott kijuttatni. Kifejezetten magas kén és bórtartalma speciálisan az olajos növényekre és káposztafélékre került összeállításra, ezáltal magasabb olajtartalmat, jobb virágdifferenciálódást érhetünk el, mikroelem hiányból adódó betegségeket megelőzhetünk. A magas kéntartalom jótékony a korai szárazanyag felhalmozáshoz, ezért elősegíti a repce jobb telelését még akkor is, amikor nincsen meg a megfelelő fejlettség. A kiugróan magas vízoldható foszfor tartalom a jó hajszálgyökér rendszert támogatja, az ehhez párosuló nitrogén arány a kezdeti induláshoz elegendő. A könnyen felvehető kalcium a gyökérzetet védi gyökérgolyvára hajlamosító körülmények esetén, a cinktartalom a hazai talajokra jellemző cinkhiányt pótolja, segíti a gyökérfejlődést.

Az IKR OLAJOS STARTER jól kompenzálja a kötött, rossz minőségű talajok okozta növényi stresszt.

Az IKR OLAJOS STARTER megalapozza a talaj későbbi tápanyag- és vízszolgáltatását, javítja a talajhigiéniát, csökkenti a gyomirtás okozta stressz hatását.

IKR-agrar