SIGALIA 00 (többkomponensű technológiával) szója

Fajtaleírás:

Stabil genetikát képviselő fajta, ami már hosszú évek óta bizonyítja alkalmasságát az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények közepette is. Rendkívül erős kezdeti fejlődésű, jó gyomelnyomó képességű, zöld száron érő típus. Kevésbé elágazó, nagyon jó ezermagtömeg és magas fehérje tartalom jellemzi. Utóbbi a PROFAT tartalom miatt fontos lehet a termény értékesítésekor. Sötét színű köldöke ellenére élelmiszeripari célra is keresett. A rövid tenyészidőszak miatt időben betakarítható, így biztonsággal követheti az őszi vetésű növény kultúra. Új, TÖBBkomponensű, készre oltott technológiával forgalmazzuk. Portfóliónkban az egyik legnagyobb területen értékesített szója fajta.
A Sigalia fajtánk az engedélyezett gyomírtószerekre nem érzékeny.

Inkább gabona, duplagabona vagy legfeljebb 45 cm-es sortávra vethető jól mivel a bokrosodása a többi 00-ás fajtánkhoz képest csekélyebb. Virágok és hüvelyek inkább a a vezértengelyen képződnek nagy számban. Jól beilleszthető a vetésváltásba viszonylag korai érésével könnyedén vethető utána őszi búza.

Betegsége ellenállósága és szárazságtűrése is jó, valamint a virágzáskori nagyobb melegeket is kedvezőbben tolerálja.

Betegség ellenállóság:

Nagyon jó az ellenálló képessége a vírus, a baktérium és a gombabetegségekkel szemben.

Kinek ajánljuk?

Azon szójatermesztők figyelmébe ajánljuk, akik a korai betakaríthatóságot, a vetésszerkezetbe való beilleszthetőséget tartják fontosnak, ugyanakkor a terméspotenciált tekintve nem hajlandóak kompromisszumot kötni.