AVENIDA 0 (többkomponensű technológiával) szója

AVENIDA szója

Fajtaleírás:

A saját nemesítésű, Pannon régióra nemesített AVENIDA szójafajtánk egy 00-0 azaz közép-korai érésű szójavetőmag vetését az ország teljes területére ajánljuk.
A legújabb nemesítésű genetikánk kiváló állóképeséggel rendelkezik. Az átlagon felüli a bokrosodási képességének köszönhetően vetését akár 75 cm-s sortávolságra is ajánljuk.
Kiváló kompenzációs képességének köszönhetően, képes a különböző növényi részeket ért károkat (fagykár, vadkár) kompenzálni. Az intenzív, gyors kezdeti fejlődéssel rendelkező AVENIDA, a szürkepenész ellen nagyon jó a toleranciát mutat, ami nagy előny az intenzív szójatermesztők részére.
A szójatermesztők 2020.-ban magas, 51% feletti PROFAT értékkel rendelkező szója termés után a felvásárlóktól hektáronként 20.000 – 25.000 Ft felárat kaphattak. az AVENIDA a PROFAT (nyersfehérje + olaj) tartalom fontos részét képező olajtartalom terén, éréscsoportjában túlszárnyalja versenytársait.

Betegség ellenállóság:

A Metribuzin hatóanyaggal szemben nem mutat érzékenységet, ezért a parlagfüves területeken ezen hatóanyag készítményeivel kezelhető.

Kinek ajánljuk?

Akik szeretik az ENERGY fajtánkat, hiszen várhatóan az AVENIDA és az AGENDA fajtánk fogja a kedvelt ENERGY fajtánkat követni. Azon gazdálkodók részére ajánljuk, akik ötvözni akarják a korai, kukorica előtti érést a lehető legmagasabb termésmennyiséggel.