ANGELICA 00 szója

ANGELICA szója

Fajtaleírás:

A legújabb generációjú igazán BŐ termő 00-s éréscsoportba tartozó fajtánk már hazánkban is elérhető.
Az AGROmashEXPO NEMZETKÖZI TERMÉKFEJLESZTÉSI díjas bőtermő fajtánk elsőként kapta meg a rangos zsűritől az országban az AGROmashEXPO díját. Az Angelica kezdeti fejlődése rendkívül intenzív, szármagassága közepes. Az ausztriai állami kísérletek szerint az Angelica termése 5 év átlagában (2015-2019) 9%-al !! múlja felül a versenytársát. A világos köldökű, lila virágú fajtánk étkezési célra is értékesíthető. Fehérjetartalma magas, a Sigalia-val azonos, olajtartalma ugyancsak átlag feletti. A 2020-betakarítású Angelicak ismét alkalmasak voltak a jelentős PROFAT felár elérésére. Az Angelica az egész ország területén nagy biztonsággal termeszthető.

Betegség ellenállóság:

Peronoszpórával szembeni kiemelkedő, sclerotiniaval szemben átlagos ellenálló képességet mutat. Az Angelica egyéb vírusos és baktériumos betegségek ellen kiemelkedő ellenálló képességgel rendelkezik.

Kinek ajánljuk?

Akik a kiemelkedő és stabil termés mellett elvárják a magas beltartalmat, hogy ezáltal a PROFAT felár is elérhetőbbé váljon. Akiknek a kiemelkedő terméshozam mellett fontos szempont a termésstabilitás és a nagyobb biztonságot nyújtó korai betakaríthatóság.